Höstkul med djur

Passa på att muntra upp dig i höstmörkret med roliga aktiviteter tillsammans med djur! Du kan välja mellan kurser där du får lära dig om djurs behov, språk och hur du kan bygga upp en mycket nära kontakt med djur på både djurens och dina villkor.

Visste du att man kan lära ett får ”high five” och en skygg kanin att vilja komma när du ropar, helt frivilligt? I mötet med våra träningsglada får kan du få inspireras av allt man kan lära djur med positiv förstärkning. Du kan få lära dig om djurs språk och få se hur mycket skygga djur kan förändras bara genom små ändringar i vårt kroppspråk. Det finns även en pysselverkstad där du får tips på hur man kan göra det så bra som möjligt för ditt husdjur och mycket mer beroende på vilka kurser som intresserar dig.

Hos oss behöver du aldrig vara rädd för att misslyckas eller att något ska vara för svårt. Vi anpassar arbetet så att det alltid ska kännas bra och roligt utifrån dina förutsättningar!

Varmt välkommen till att gå kurs under höstlovet vecka 44!

 Att ta hand om en hund (2h)

“Snälla mamma och pappa kan jag inte få en hund, jag lovar att jag kan ta hand om den helt själv!” Du har säkert försökt förklara för ditt barn vilket ansvar det innebär att ha en hund, men inte blir längtan mindre för det. Och troligen inte tjatet heller. Vi kan erbjuda ditt barn en stor del av glädjen och det nyttiga ansvaret som en egen hund kan ge, utan att ni behöver skaffa någon i familjen. Här får barnen på ett roligt och lekfullt sätt lära sig om hundar med hjälp av vår mycket snälla och lugna läromästare Toddy. Barnen får lära sig om hundträning och själva träna Toddy med stödet från oss. De får kunskap om hundars språk och om hundars behov genom roliga aktiviteter och äventyr tillsammans med Toddy. Kursinnehållet kan även anpassas efter era önskemål.

 

Djurens språk (3h)

Hur säger man “jag är ofarlig” till en kanin? Hur får man sitt djur att frivilligt följa en istället för att gömma sig när man kommer till buren? Hur närmar man sig en skygg hund? Vad kan man göra om hästen inte vill bli fångad i hagen? Här får du lära dig om djurs kroppspråk och hur du kan agera med ditt eget kroppsspråk för att få djuren att känna sig mindre stressade, rädda eller trängda. Att få bygga upp en mycket nära kontakt med ett djur som från början varit avståndstagande brukar få barnen att lysa av självförtroende och ge inspiration till att förbättra förståelse och kontakt med sitt eget djur eller andra djur de träffar i sin vardag. Kursen kan enkelt anpassas så att den passar er alla i familjen utifrån era intressen.

 

Nybörjarkurs i fårträning (3 h)

Kan man lära en får att sparka fotboll? Jo visst kan man det! Av alla djur vi tränat genom åren är det få djur som är så lättlärda och träningsglada som fåren. På den här kursen får du lära dig hur du med klickerträning kan lära får helt fantastiska saker helt frivilligt utan tvång. Du kommer även att få lära dig hur man kan träna bort olika problembeteenden som du kan ha stor nytta av oavsett vilket djur du håller på med, t ex en häst som inte går att lasta, en hund som inte vill få sina klor klippta eller en kanin som bits när du försöker bära den. Oavsett om du vill arbeta med att lära fåren att göra ”high five”, sparka boll, gå på mysiga promader eller få dem att bli tryggare i främmande situationer, kommer vi att anpassa träningen utifrån dina önskemål. Kursen kommer bestå av allt ifrån ”lära känna varandra lekar”, spännande teori och roliga praktiska övningar som vi anpassar för såväl dig som vuxen som för dina barn.

 

Djurs naturliga behov (3,5 h)

Hur kan man göra det så bra som möjligt för sitt djur? Här får du lära dig hur du kan minska stress hos ditt husdjur genom att låta det få utlopp för sina naturliga beteenden. Kursen kan handla om allt ifrån att samarbeta och lösa olika uppdrag tillsammans, bygga roliga sysselsättningar för en hamster eller att inreda en kaninbur så att kaninen får det roligt och trivsamt i sin bur. I pysselverkstaden kommer du att kunna göra leksaker till ditt eller andras djur. Detta brukar vara ett utmärkt tillfälle att sammarbeta och lära känna nya vänner eller få en pysslig stund tillsammans med familjen.

 

Fortsättningskurs fårträning (2h) 

Har du tidigare gått kurser hos oss och vill fortsätta utvecklas tillsammans med fåren? ”Hurra!” Säger både vi och fåren! Nu börjar det roligaste av allt att börja bygga upp träningen utifrån det som intresserar dig som mest. Här får du mycket utrymme för egna initiativ och vi kommer anpassa upplägget utifrån dina önskemål. Detta är dessutom ett utmärkt tillfälle för er som gått kurser och läger tillsammans att mötas igen.

 

Mellanmål ingår och du kommer vara olycksfallsförsäkrad via lekfullt lärande.

 Anmälan:Maila Mikaela på mikaela@lekfulltlarande.se, ange ditt namn, telefonnummer och vilken kurs du är intresserad av så får du en anmälningsbankett.

Varmt välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s