Kan jag vara nöjd även om jag inte får någonting gjort?

Idag har det varit en sådan där dag, när jag suttit och arbetat med projektet i princip hela dagen. Jag har känt mig nöjd med mig själv FÖR att jag fått mycket gjort. Men jag kan inte låta bli att undra om jag hade känt mig lika nöjd om jag inte hade fått något gjort? Skulle jag kunna vara helt nöjd med mig själv oavsett vad jag uppnår för “resultat” med projektet? Eller skulle jag känna mig misslyckad om jag inte uppnåt det jag tänkt mig?

Tycker dessa tankar påminner mig om vad som är det viktigaste med projekt. Något som kan vara så lätt att glömma bort, men som jag tror är helt avgörande för hur länge jag tror att jag kommer behålla engagemanget och inspirationen för det jag gör. Såg precis ett inspirerande klipp med Anders Haglund, där han lyckades sätta ord på något som jag tror kan ge mer lycka att leva i än alla “bra prestationer” samtidigt. http://www.malmotv.se/halsa/gor-ditt-liv-till-ett-masterverk-anders-haglund.html

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Blev som påmind om att jag alltid mår som bäst när jag varken är före eller efter i tiden. Så fort jag tänker, är jag i nån annanstans än i det som händer precis just nu. Egentligen mår jag ju som bäst och har som lättast att vara mig själv, när jag tänker som minst på hur jag är. När vågar vara mig själv utan att tänka på vad andra ska tycka och tänka. Det går som lättast att prata när jag inte tänker på hur det jag ska säga kommer uppfattas av andra. När jag bara lyckas vara där jag är, utan att fundera så mycket på vad som hänt och kommer att hända, lyckas jag hantera situationer och ta beslut som alltid har blivit bra för mig. Men så fort jag börjar tanka: “att jag borde ha kommit längre idag”, eller “varför gjorde jag sådär” eller “varför är jag stressad” – blir jag varken inspirerad eller mår bra och jag har svårare att känna vad jag verkligen vill.

Ett av det viktigaste för mig i det här projekt är att aldrig kämpa mig fram, utan försöka att försöka acceptera allt precis som det är. Att varje steg och erfarenhet är viktigt oavsett slut-reslutatet. Men framför allt att inte göra något för att jag borde- utan göra det för att jag verkligen vill och mår bra av det.

Jag tror att det viktigaste för att må bra i det man gör, behöver inte alltid vara att ha tänkt igenom hur alla steg kommer att se ut. Utan att våga göra det man brinner för och tror även om man inte vet hur allting kommer se ut i framtiden.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s