Djurexpo på Spånga

Till att börja med vill jag lyfta fram en person som gjorde att den här dagen blev en helt oförglömligt fin dag för mig och Thomas. Jag tänker såklart på Oskar. Vet inte hur många gånger han funnits där och hjälpt till när det har behövts som allra mest. Dagen innan expot tog han te.x. ledigt från jobbet och hjälpte till med allt ifrån körning med grejjer, fixade färdigt broschyrer, hitta min mobil som blivit borttappat, till att få mig att fokusera på det som var viktigast och bli lugn i en situation som gjorde mig stressad. Han har en förmåga att få sådant som känns svårt att bli enkelt. När jag hammnar på villovägar får han mig att hitta tillbaka mot det jag vill.

Vi är mycket stolta över att få ha börjat inleda ett samarbete med Stockholms katthem. Det känns verkligen bra att få stödja ett så viktigt arbete som de gör. Tror vi kommer få stort utbyte av varandra i vårt arbete för att förebygga att igen ska behöva bli hemlös, genom att skapa förståelse och kunskap både om vad ett djur kräver, men också om vilket ansvar det är att ha ett djur.

Tillsammans med barnen föräldrarna och Toddy målade vi djur, samtidigt som vi lärde ut om inlärning, språk och om djurs behov. Toddy njöt av all uppmärksamhet och sprang ofta fram och busade med barnen genom att sparka på deras burk med kritor. Vi berättade att det var ett av det roligaste Toddy visste och barnen sträckte fram sina händer och lät honom sparka på dem. Och så delades det ut godis till Toddy och barnen fick överraskningar i överraskningslådan. Till och med toddy tyckte om vissa av överraskningarna och sparkade glatt på deras kulor.

 

Toddy hjälpte många barn att övervinna sin handrädsla och de hjälpte honom att inte lägre vara blyg för främlingar.

Vi är mycket glada över att Carin Ljung från Spånga bladet kom förbi och intervjuade oss till ett reportage som kommer ut i september. Jag har tyckt mycket om hennes välskrivna artiklar och det kändes tryggt och lätt att prata med henne.

Tack till er alla som gjorde den här dagen för oss. Anna, Anton, Oskar, Martin och Jesaja som kom och överraskade oss. Inte minst lärare, föreningar och elever som sa så fina saker som jag aldrig kommer glömma. För att inte tala om alla er föräldrar och barn, som vi fick prata och pyssla med. under den här helgen började jag på riktigt inse att min drömmar inte är omöjliga. Hade aldrig kunnat föreställa mig att vi skulle mötas av ett sådant intresse. Tror inte jag skulle kunna vara mer glad än vad jag känner mig  just nu.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s