Hejdå älskade Solros

13 år har gått sen du var liten, men jag mins det ändå så väl. Jag vantrivdes i skolan och hatade att bli väckt på morgonen.. Men vilket underverk en kyckling som du kunde göra. Mamma kom med dig och jag kunde inte göra annat än att le. Du kröp ihop i min famn och somnade.

dscf0390_orig_SE

Ditt första hem, kläckte fram dig i en äggkläckningsmaskin och jag är ledsen över att du inte fick växa upp med en riktig mamma. Men jag gjorde mitt bästa som andra mamma och ägnade största delen av all tid för att du och dina syskon skulle få det så tryggt som möjligt.

IMG_8020

Du har alltid velat vara med på allt. Även om du visste hur du skulle gå in i hönshuset, väntade du på kvällarna för att du skulle få bli buren in och få sitta i famnen och bli klappad. Oavsett vilken miljö du var i, hade du alltid ett sånt förtroende för människor. När veterinären kom en gång för att titta till tuppen som hade ont i benet, kom du och lade huvudet på axeln och du somnade nästan när hon klappade dig. Hon sa att hon aldrig hade varit på en gård med så tama djur.

juli2005012_orig_SE

Du blev en fantastisk mamma sedan. Du tog till och med hjälp av en Hönan Sandra så kycklingarna blev verkligen omhändertagna.

IMG_3767

Även in i det sista ville du vara nära. Allt gick så fort. Bara för två dagar sedan hade jag aldrig kunnat tro att du var på väg att dö. Du var så pigg och försökte för fullt, fånga makaroner ur er gran..

IMG_7796

Från en dag till en annan orkade inte kroppen längre. Istället för att dra sig undan som hönor brukar göra när de mår dåligt sökte du dig till mig. Du stapplade dig fram upp i knäet och somnade. Sedan sov du nästan hela dagen. På kvällen blev du piggare och ville börja äta och dricka. Du tittade dig omkring och jag trodde att du började må bättre. Blev så glad att jag började gråta. Vi hade en jätte fin kväll. Men när jag skulle gå och lägga mig, kunde inte lämna dig. Jag märkte att du snabbt blev trött igen och jag stannade jag kvar hos dig under hela natten. Nästa morgon somnade du helt in. Allt var så lugnt och fridfullt på något sätt. Det kändes skönt att du fick slippa lida och att jag fick vara med dig in i det sista.

IMG_8311

Tack finaste för allt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s