Höst kul med djur! kurs: ”Att ta hand om en hund”

Vi började kursen, med en introduktion i klickerträning och positiv förstärkning där vi övade på att träna varandra innan vi började träna djuren.

Vi fortsatte att träna varandra och det slutade med att den som blev tränad fick hämta två stora sopsäckar och gå ut genom dörren tillsammans med hundarna till en mysig liten skog. Under hela vägen fick tränaren inte ge någon ledtråd annat än att klicka och ge popcorn för varje litet steg som vi närmade oss.

I skogen var det äntligen dags att börja träna hundarna!

Plötsligt hör vi något som kvittrar mycket högljutt. Vi tittar oss omkring och märker att ljudet kommer från marken. Under alla löv sticker det ut ett litet fågelhuvud. Det var Hans som hade varit i farten igen! (En lite lerfågel som var med i ö äventyret på sommarlägret.) Vi tittar oss omkring och hittar en skattkista och en stor påse med många roliga redskap som vi använde i träningen med hundarna.

Här fick Ella bli tränad på att följa en target för första gången i sitt liv!

Toddy fick öva på att sparka på en kon, vilket han tyckte var väldigt roligt!

Sedan pratade vi om hur man kan få hundarna att bli tröttare i huvudet och hur det påverkar hundarna när de får utlopp för sina naturliga behov. Sedan gjorde vi roliga spår övningar.

Vi blev sugna på allt gott som låg i skattkistan. Vi satte oss på en mysig plats i skogen och åt och drack varm choklad medan hundarna fortsatte att leta godis.

Promenaden fortsatte vidare och vi tränade hundarna på något som kallas för skvallerträning. Det innebär att hunden ska titta på en störning t.ex. ett djur, människa eller bil och sedan ta kontakt med sin tränare. Ella förstod snabbt vad hon skulle göra och Toddy som kan bli lite stressad av att möta bilar var helt lugn och skvallrade för fullt på varje bil som kom.

När vi kom tillbaka var Hundarna mycket trötta och det var dags att ta rast i två timmar inför nästa kurs.

Men vi hade det så roligt att det var omöjligt att lyckas ta rast. Så vi ägnade tiden åt att gå i koppel med fåren, Sparka fotboll med Shaun, träna med kaninerna och hönorna och mycket mera skoj!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s