Att hitta sin egen väg

Kan knappt förstå att det redan har gått ett till år. Känns overkligt men som den bästa av drömmar att jag fortfarande för göra det jag älskar som mest. Det känns som att jag har fått en andra chans. En chans att uppleva livet från andra perspektiv, som jag för fem år sedan inte trodde var möjligt.

IMG_1275

Då gjorde jag mycket som jag egentligen inte trivdes med. Allt var en kamp för att så SMÅNINGOM få göra det jag vill. Jag trodde att jag var tvungen att tänka ut allt som kunde gå fel, för att jag inte skulle misslyckas. Jag längtade så mycket, men var livrädd för att göra bort mig eller för att något skulle bli fel. Jag tänkte att om jag bara pluggar det här, om bara tänker igenom det här lite bättre så kommer jag snart få göra det jag egentligen vill. Alla dessa BARA, blev bara fler och fler… Det var som att allt stod stilla trots att jag kämpade så mycket. Som att jag sköt upp det jag egentligen ville och mådde bra av… Jag var ofta stressad och hade svårt att ha roligt i det jag gjorde.

Jag mins fortfarande den där november eftermiddagen så väl. Mins den fruktansvärda rädslan av att förlora allt, men också den oerhörda kärleken till allt som jag tidigare tagit så förgivet. Jag blev utsatt för ett grovt våldtäcksförsök där jag blev misshandlad så illa att jag glömde stora delar av allt jag lärt mig och händelser som tidigare hänt i mitt liv. Jag klarade inte av att göra nästan något av det jag tidigare kunde. Om jag lyssnade på radio och eller kollade på tv svartnade det för ögonen. Jag klarade att vara med vänner korta stunder, men sedan blev det så mycket intryck att jag bara såg munnar som rörde sig. Största delen av tiden tillbringade jag i ett mörkt rum i min säng. Tidigare hade jag alltid kunnat fly från mig själv. Men nu gick det inte längre…

Blir så rörd när jag tänker på alla som funnits och stöttat mig till att hitta tillbaka till tryggheten igen, vet inte var jag hade varit om det inte varit för er. Trots att jag glömde nästan allt jag lärt mig, tvivlade ni aldrig på mig utan stöttade mig i allt jag ville göra. Jag hade känt mig dålig på det mesta, men nu mindes jag inte ens fakta kring det som alltid hade intresserat mig.  Ni sa att jag skulle titta på det som fungerade istället för det som inte gick. Efter en tid började viljan ta överhanden över allt tvivel. Trots att jag glömt stora delar av allt det som jag trodde att man behövde kunna för att göra det jag drömde om, fanns ju känslan kvar.  Känslan som jag tidigare saknat så mycket av personer som tidigare försökt hjälpa mig. Ibland kändes det som de pratade utifrån en bok, men de hade helt glömt bort att följa sitt eget hjärta och lyssna till den som de försökte hjälpa. Kanske kunde jag vara ett komplement? Kanske kunde vi lära av varandra istället för att tro att det ena är viktigare än det andra?

Jag kände mig inte längre rädd för att misslyckas. Plötsligt insåg jag att ingenting kunde gå fel så länge jag följde mitt hjärta och mådde bra i det som jag gjorde. För om jag har roligt på vägen skulle jag aldrig ångra att jag gick den oavsett var vägen än bar. Sen dess har allting bara lett in på det mest fantastiska. Ibland går vägen åt ett helt annat håll än vad jag kunnat ana, men det är utan tvekan den mest spännande, roliga och lärorika vägen jag varit på.

Känner mig nästan som ett litet barn igen. Kan känna mig så glad av att springa runt och hoppa i vattenpölar. De där små sakerna som jag tidigare inte såg, eller var irriterad på, har plötsligt blivit så stort. Något av det som ger mig som mest glädje. Ibland lägger jag mig ute i skogen och bara tittar på allt. Det är så himla fint. Förstår knappt hur jag missat allt detta i så många år. Ni vet vilka ni är, men ni har hjälpt mig att hitta tillbaka till det finaste som finns. Finns inga ord för vad det betytt. ❤

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att hitta sin egen väg

  1. Sara skriver:

    Sá fint! Hjärtat visar vägen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s