Sorg och kärlek

Finns inga ord för vad jag älskat och älskar dig fina underbara Vidar. Kan fortfarande inte riktigt förstå det som hänt. Du har gått rätt in i så många hjärtan och jag lovar att ingen som fick träffa dig kommer glömma dig. Du älskade allt och alla. En riktig glädjespridare var du. Går inte att hejda tårarna. Saknaden är enorm. Samtidigt är jag så oerhört glad för de här tre åren som jag fick ha med dig. Kommer aldrig glömma dessa minnen och jag kommer alltid le när jag tänker på dem.

390632_310191172325984_1692654033_n

Mins första kvällen tillsammans med dig. Du kröp ihop tätt intill mig och Toddy som om du alltid känt oss. Kunde inte slita mig från dig. Satt bara och strök dig på huvudet tills du somnade. Allting kändes så rätt och jag var så oerhört glad att just jag fått turen att ta hand om dig.

380567_310191958992572_1016994920_n

IMG_0117

Du fann dig snabbt tillrätta och det dröjde inte länge innan du skaffade tjej. Du var utan tvekan den fiffigaste av alla kaniner jag mött. Du såg alltid till att lyckas med det du ville. Ett staket hindrade inte dig från att gå ut. Du såg bara till att knuffa fram något föremål som kunde användas som pall för att hoppa över staketet. Jag har många gånger varit helt häpen över allt du hittat på. Du lyckades med sådant som jag inte trodde att kaniner kunde göra. Trots dina förmågor rymde du aldrig så länge du hade sällskap. Du stortrivdes i din hage med Svea och ni följdes åt på allt.

DSCN1402

IMG_9029

Svea som från början varit skygg likt en vildkanin, började steg för steg tack vare barnens träning och ditt lugna förhållande till människor att ty sig till oss.

IMG_6128

IMG_9012

Du hade en förmåga att charma varenda människa som du mötte. Gick knappt att slita sig från dig. Om man hade en dålig dag var det bara att gå och lägga sig nere hos dig, så blev man snabbt på bättre humör. Du har hjälpt så många barn att le i svåra stunder. Du var som gjord för att arbeta med att hjälpa andra till att må bättre.

IMG_2360Du älskade nya miljöer, människor och djur. Du lade dig oftast mitt bland alla barn och stor njöt när de pysslade om dig.

IMG_9898

IMG_5663

DSCN1257

IMG_4169

Två år går och Sveas gamla kropp orkar inte längre. Hon somnar in i mammas knä på Midsommardagen, 10 år gammal. Vi alla saknade henne oerhört mycket. Finaste, finaste Svea.

IMG_1785

Efter det tydde du dig extra mycket till oss. Du ville alltid ha sällskap. Du fick springa lös på tomten. Du hoppade ofta till Sveas grav och åt upp hennes Rosor..

IMG_0898

Du ville alltid vara nära någon. Antingen var du med oss eller låg och sov med hunden Toddy och när vi inte var ute, hängde du med hönorna. Du visade tydligt att du ville ha sällskap.

IMG_1802

DSCN6244

IMG_1366

IMG_1832

Vi tog emot Vilja som så småningom skulle bli den som hängde med dig på allt. Men innan dess såg du till att rymma in till Ludvig och skaffa dig en killkompis.

IMG_9442

IMG_0940

Tillslut behövde du aldrig vara ensam. Ni tre var så fina tillsammans att man blev alldeles rörd av att se er. På dagarna rusade ni runt i hagen och på kvällarna kom ni och mötte mig vid grinden för att gå in. Fanns inte någon som inte tyckte om att vara med dig. Du lyckades till och med skaffa dig två tjejjer till i slutet. Om du ville skaffa nya kontakter såg du till att fixa det oavsett vilket staket som stod i vägen.

_MG_2462

_MG_2667

Aldrig någonsin hade jag kunnat tro att detta var några av de sista bilderna jag tog på dig. Du kändes så pigg och stark. Du glufsade i dig mat och betedde dig som friskheten själv. Men allt gick så fort. Vi åkte omedelbart till veterinären och gjorde allt vi kunde. Du gjorde också allt du kunde. Du åt med stor aptit och åt alla dina mediciner med en sån iver att vi fick hopp.

_MG_2479

Men jag var helt ovetandes om att detta var min sista natt med dig. Du mådde egentligen sämre än vad både vi och veterinären hade kunnat ana. Jag satt och klappade dig och Vilja ända tills ni somnade, och när jag kom nästa morgon hade du somnat för alltid vid hennes sida. Hon ville inte lämna dig på hela dagen trots att jag lockade henne med mat. Hon satt och putsade dig länge, länge innan hon tillslut framåt kvällen gick upp och satte sig bredvid Ludvig.

_MG_2532

Saknaden är så stor, men jag ska verkligen göra mitt bästa för att glädjas och ta vara på alla stunderna med kaninerna som finns kvar, istället för att fyllas med tomhet när jag går ner till stugorna. Men ingen kan ersätta någon annan och du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Du har lärt mig att man inte kan ta något för givet, det gäller verkligen att njuta av tiden man har tillsammans.

Tack för allt fina, fina Vidar ❤

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s