Vad som egentligen betyder något

IMG_0564

Att hitta det man mår som allra bäst av är inte alltid det lättaste. Jag har trott mig vetat.. Men den sista tiden har jag börjat undra. Varje gång jag under de senaste åren har närmat mig min dröm, har inte kroppen orkat. Att brinna för så mycket och samtidigt ha en kropp som inte har orkat har varit en enorm utmaning, men samtidigt en fantastisk möjlighet. En möjlighet att få stanna upp och inse vad som egentligen är viktigt.

Det är inte när jag försöker uppfylla alla mina drömmar som jag känner mig som mest lycklig. Det är inte heller när jag har perfekt städade kaninburar.. Det är inte heller när jag försöker ge ALLT till nära och kära runt omkring mig. Det är inte heller när jag har ett perfekt trädgårdsland.. Det är inte heller när jag gör allt för att hjälpa ett djur.. Och så vidare..

Det är när jag stannar upp som jag känner mig lycklig. Det är när jag istället för att se allt som behöver göras hos djuren – stannar upp – och verkligen ÄR med dem. Det är när jag släpper mitt dåliga samvete för allt jag ville göra för dem och känner att just den här stunden, precis NU, NU, NU kan jag ge allt, bara av att verkligen vara med dem. Bara vara med dem, utan något annat som snurrar i huvudet, smittas av deras energi och se allt roligt de har för sig. Det är lycka för mig. Att bara vara med det jag älskar, utan några tankar på att jag borde ha gjort mer. Att i stället för att bli stressad av ogräset i trädgårdslandet, glädjas av det som växer där, kanske till och med glädjas åt ogräset.. ? För mig har det i alla fall blivit mycket roligare om jag delar ”ogräs – glädjen” med kaninerna!.. Att vara med mina vänner de stunderna jag är med dem, istället för att gripas av dåligt samvete för att jag borde vara med dem mer. Att sitta framför dem, lyssna till dem och bara vara med dem utan några förväntningar på något. Åh, älskar de stunderna. 

Ibland kan jag springa ut en regnig dag och hoppa ner i vattnet med kläderna. Springer runt bland vågorna med hunden Toddy, skvätter vattnen på honom, han studsar runt och leker och försöker fånga allt vatten. Ibland åker vi ut på nätterna på en vindsurfing bräda. Allt är så stilla. känner mig fri. Bara han och jag på en av de finaste platserna, som jag ibland har varit så stressad på, att jag inte kunnat känna något av detta… 

IMG_1423

 Drömmar är inte längre vad jag trodde att de var. Klart att de fortfarande kan vara drömmar. Men det är skillnad på att drömma och att det verkligen ska kännas som en dröm. När jag gör ALLT för att förverkliga en dröm eller för att hjälpa någon som inte mår bra, är det omöjligt att må bra samtidigt. Man kan inte göra ALLT inom allt, men man kan göra något och det räcker bäst och längst för alla.

Och till sist, NEJ! Jag har inte gett upp mina drömmar, bara synen på vad som kan kännas som en dröm. Det kan vara de små sakerna, de som finns runt omkring mig hela tiden. Det gäller dock att man gör lagom av allt för att man ska se dem – kunna njuta av dem, i resan för att förverkliga sin dröm. 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s