Bästa veterinärdagen

Vet inte vad det var med den här dagen. Brukar må så dåligt när jag är hos Veterinären. Alla minnen från allt jobbigt som varit brukar välla upp i kombination med oron för risken med narkos och så.. Men Eldar, vet inte vad det är med den här kaninen. Blir så lugn av honom. Han rusade frivilligt in i transportburen på morgonen. Han åt för fullt i bilen och och sedan lade han sig tillrätta så nära mig det gick i bilen och somnade nästan när jag klappade honom. Hela hans kroppsspråk var så avslappnat. Allt bara funkar med honom. Var enorma bilköer och bilar som hade krockat på vägen. Brukar stressad av att bli sen när man bestämt en tid och jag visste att det var många som väntade på oss för operationen, Men det var som Eldars lugn smittade av sig. Kände mig helt orubbat glad och lugn. Istället för att tänka på allt som kunde gå snett såg jag framför mig när han om en månad kommer att få springa runt i hagen tillsammans med Selma och Lucida. Äntligen, äntligen ska han snart få kaninsällskap!

IMG_9084

Från att han var liten har Lucida och Eldar följts åt så gott det bara har gått med ett staket emellan. Eftersom de hela tiden gjorde allt för att rymma in till varandra, vågade jag inte ha dem bredvid varandra när Eldar blev könsmogen. Tror att det också hade blivit stressande för dem med alla hormoner. Men känns bara så skönt att det snart är dags!

IMG_4683

IMG_4782

Operationen gick jätte bra och allt som jag varit lite orolig för med hans hull och så innan visade sig vara helt i sin ordning. Är så glad att jag fick sitta med Eldar hela tiden efter att han vaknat på Roslagstull. Hade med en bok, men kunde knappt slutade sitta och titta och klappa på honom. Timmarna bara flög iväg. Hade kunnat sitta där och vara med honom hur länge som helst. Innan vi åkte kom sköterskan med lite Critical care vällning, Eldar som under alla timmar nästan var omöjlig att väcka, rusade upp ur sin skönhetssömn, kastade sig på sprutan och slukade till och med en bit av sprutan i sin iver.. Jösses vad han tyckte det var gott, han kom igång ordentligt och började äta hö och allt och det vad dags att åka hem.

IMG_4730

I bilen lade han sig återigen så nära som möjligt. Han är väldigt speciell på det sättet. Han har varit så enda sedan han var liten att han ofta lätt blir avslappnad i nya situationer bara jag är med. I vanliga fall brukar kaninerna dra sig undan från människor i nya situationer. Men Eldar har alltid gjort tvärt om. När han var liten låg han gömd inne i huset när jag inte var med och så fort jag kom och satte mig hos honom, kom han fram och började äta och utforska sin omgivning. Är så glad att jag ändå vågade att ta emot honom trots att mina krafter har varit begränsade. Jag får alltid så mycket kraft av honom.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s