Äntligen vänder det!

IMG_4601

Äntligen, äntligen får vi vara ute på äventyr igen! Trodde nästan inte att det skulle vända. Men skam den som ger sig. Nu får jag vara ute på vägarna igen med mina fyra. Gissa om vi är glada. Allt arbete och alla underbara människor som försökt hjälpa oss, vet inte hur jag ska kunna tacka alla. Framförallt Mamma, Lennart, Oskar, Thomas, Martin och Åse vad  de hjälp till! Nyköpings veterinärerna som var de första som inte bara sa att det var ett genetiskt fel och att det inte gick att göra något annat än att avliva. Även gruppen ”vi som har får” på Facebook kom med många avgörande råd för att vi är där vi är nu.  Benjamins och Shauns klövar är helt bra och Gimlys är för första gången bättre även om han har en liten bit kvar. Men allt ser väldigt lovande ut och han rusar runt i hagen och har inte det minsta ont längre.

IMG_4632

IMG_4624

IMG_2818

Gimly när han var tvungen att gå på smärtstillande och ha bandage på sig hela tiden för att klövarna gick sönder

IMG_2821

Här blev det lätt geggigt förut, men gruset har fungerat perfekt både för att dränera bort vatten och hålla underlaget hårt så det sliter mer på klövarna

_MG_4213

Fåret Shaun myser med Åse nere vid sjön

Är fortfarande mycket jobb kvar och det kommer alltid vara extra mycket jobb med de här fårens klövar. Men huvudsaken är att det fungerar. Tacka vet jag biotintillskott, gurkmedja, kiselgur, lång grusväg i hagen, nya tak, bandage, torra klövar, extrem städning, hårt underlag, mängder med finklippning av klövar, hovkniv, vessesinpulver, bra vattendränering och mycket mer. Vet inte vad det var av alla åtgärder vi gjort som gjorde att allt börjar bli bättre. När det inte fanns så mycket att förlora testade vi allt och något eller några, kanske till och med alla saker gjorde att det blev skillnad. Ser så fram emot allt kul vi nu kan hitta på!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äntligen vänder det!

  1. härligt! bra jobbat! SÅ får ska ha hårt underlag, inte mjukt o sviktande?

  2. Tack Lina! Ja vad jag har förstått så hjälper det mycket med hårt underlag för att klövarna ska slitas på rätt sätt. Att ha berg i hagen som de både kunde klättra på och slita klövarna på hade t.ex varit idealiskt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s