Snökaninen som aktiverar

Lucida snökaninIgår natt höll jag på med min kaninberiknings-bok tillsammans med Toddy. Vi rullade snöbollar i snön som jag tänkte skulle bli perfekt till morgondagens snö – aktiverings frukost. Var skojigt även om Toddy sparkade sönder det mesta som jag byggde. Inte nog med det hade all snö smält bort på morgonen, så vi hade tur att denna kanin tappert hade lyckats stå kvar.

Jag och Toddy tyckte detta var väldigt roligt även om vi inte hade barn med oss. Men har man barn är detta ett fantastiskt sätt att mötas i en aktivitet och samtidigt göra något roligt för ert djur. Kaninerna får så mycket mer sysselsättning och utlopp för födosök-beteenden som den inte får om ni bara serverar maten i en skål. Snön är perfekt att fästa grenar i och på grenarna kan man hänga upp godsaker så kaninerna får anstränga sig för att få tag i maten.

Selma och Lucidas frukost 

  • Hasselgrens armar
  • Blåbärs och lingonris kläder som var fodrade med lite torkade hasselblad
  • Ett färskt smultron halsband
  • En rödbetsnos
  • Torkade persilja ögon
  • En smultron/morot/lingonris hatt
  • Som accessoarer till hassel-armarna fanns det smarrig torkad timjan och torkade hasselblad
  • Sist men inte minst på alla kaninens fingrar hände det morotsringar, med smultron diamanter

Kom ihåg att minst 80% av kosten ska utgöras av hö. Låt din fantasi flöda med det som kaninen är van vid att äta. Vänj den försiktigt vid nya saker. Kaniners magar mår bäst av gröna fiberrika blad, kryddor och växter snarare än själva ”frukten” på grönsakerna eftersom de innehåller mycket socker som t.ex morot och rödbeta. Kål kan vara gasbildande. Frukt bör också ges med stor försiktighet. Var noga med att du vet att ingenting är giftigt som du ger din kanin.

Hoppas ni får många underbara dagar med era kaniner ute i snön!

IMG_6548

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s