Fina familjer boende på Lekfullt Lärande

I somras hade jag besök av två helt underbara familjer som bodde på Lekfullt lärande och hjälpte mig med djuren. Var ett så fint utbyte på alla sätt! Efter sjukskrivningen har jag alltid tyckt att det varit ett stort kliv att börja arbeta igen. Det har varit svårt att veta hur mycket som var lagom. Men detta blev ett perfekt tillfälle för mig att öva mig på att hålla kurser igen och pröva mig fram till vad som är lagom. Fick många viktiga insikter från dessa dagar, både utifrån vad som jag vill göra mindre av och saker som jag vill fortsätta göra mer utav i framtiden – men framförallt fick jag en sån puff i mitt självförtroende kring det jag gör och håller på med. Verkligen tack för alla fina ord.

Var så roligt att få bolla min och fårens träning med Malin och Hedvig som annars håller på med klickerträning av hästar. Fick så många viktiga råd som jag hoppas kunna skriva ett till inlägg om så småningom. För att inte tala om att vara lära känna barnen och alla fina kvällar med samtal om livet, drömmar och så mycket spännande!

redigerad

Var verkligen länge sedan jag höll mina ”vanliga” klickerkurser. Var skönt att få börja med människor som jag känner mig så trygg och avslappnad med. Det kändes lite trevande eftersom det var så länge sedan och barnen var yngre än dem kursen är anpassad för. Men jag är så glad att jag fick den här möjligheten. Det kom många bra insikter av detta. Bland annat att jag alltid under alla år har använt mig av väldigt mycket material/rekvisita på kurserna, för att jag vill att varenda sekund ska vara så rolig och tankeväckande som möjligt. Detta leder till väldigt mycket förberedelsetid, som jag ska se över hur jag kan göra det smidigare. När man har för mycket saker som ska ske, är det lätt att man tanker så mycket på att hålla ordning på allt, så man missar det viktigaste – att bara vara och vara närvarande med barnen. Samt lita på ens egen improvisationsförmåga – det blir mycket mer levande då tror jag. Samt att man kan vara mer öppen och anpassa allt lite mer fritt efter barnen, när man inte har byggt upp en ”färdig bild” av hur något ska vara/gå till. På företagskurserna pratade de alltid av vikten av förberedelsetid, men när det gäller mig tror jag faktiskt att det går att förbereda FÖR mycket. 😉

IMG_0893IMG_0894Härlig promenad med allihopa i skogen. Vi hittade blåbär, svampar och mängder med insekter som vi tittade på. Vi klättrade på stockar och stenar och lekte inte nudda mark. Detta fick mig att få insikten av hur bra jag mår av att bara hålla på i skogen. Detta vill jag fortsätta med mer i framtiden! 
IMG_0963 IMG_0992

IMG_0949IMG_0878IMG_0904

Att se Embla och Vincent med insekter gör en alldeles fullkomligt varm i hjärtat. De har verkligen mycket att lära världen. För att inte tala om den glädjen och närvaron som de hade i allt de gjorde, det går inte att göra annat än att ryckas med!

IMG_1216

Nya får träningsstationen blev invigd, var så obeskrivligt roligt att ha med er Hedvig och Malin i träningen. Gör ofta det mesta själv och jag blev så påmind om hur roligt det är att arbeta i samråd med andra! Något jag önskar skapa mycket mer av i fortsättningen!

IMG_1297

Mikaela och MalinIMG_1308IMG_1312IMG_1261

Sista kvällen avslutades sent innan barnen skulle sova. Tände ljus och gjorde en kvällsteater som handlade om en flicka och en kanin, som är en verklig historia som berört mig mycket. Var kul att få att våga improvisera fritt och känna att jag hela tiden kunde anpassa mig så barnen var delaktiga och med. Blev ett mycket fint samtal, med både kunskap känsla och förståelse blandat i ett. Absolut något jag också vill göra mer av!

Verkligen tack Oskar, Hedvig, Malin, Linus, Patrik, Embla, Anton och Vincent för dessa oförglömliga dagar!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s