Sommar minnen

Att flera djur inte har mått helt bra på olika sätt nästan samtidigt, har verkligen varit maximal otur. Det har varit en av de tuffaste utmaningar, men också en fin möjlighet att ta vara på varenda sekund vi kan ha tillsammans och göra det bästa som går av situationen.. Glädjer mig åt varenda framsteg och hoppas över allt annat att allt fortsätter i den här riktningen och att allt kommer bli bra.

IMG_1204

Gimly, Benjamin, Shaun och jag är ute en tidig morgon på promenad. Var en sån där idyllisk morgon där daggen bara lyste i solen. Allt var så lugnt och det var så mysigt att utforska allt nytt med dem. De spanade över ägarna, tittade på lastbilar och jag kände mig så enormt stolt att vi äntligen kommit så långt i träningen att de kan följa med så här. Då visste jag inte att det här skulle bli den sista långpromenaden på den här sommaren.. Kommer aldrig glömma den fina morgonen och jag hoppas över allt annat att deras klövar ska bli bra, så de kan följa med så här igen. ❤

IMG_1105

Ett annat minne, är alla människor som försökt hjälpa mig.  Här är en morgon tillsammans med Oskar och djuren. En tid av semestern bodde vi här tillsammans och passade djuren.  Han ville hjälpa till så mycket, att jag nästan var rädd att han inte skulle få vila ordentligt. Men vi lyckades styra upp mycket i kaoset.  Hans underbara sätt att göra det bästa av allt, smittade verkligen av sig och det var så fint att dela allt tillsammans med honom. En riktig glädjespridare är han. ❤

IMG_0823

Här är en bild från en vecka när Åse och jag bodde själva på Sjöliden och tog hand om både djuren och trädgården. Hade hamnat så efter med allt. Alla akuta situationer hade gått före .. Hagarna hade växt igen med nässlor och allt var en ända röra. Men Åse hjälpte mig och gav mig massor med energi att få till saker. Titta vad fint det blev, när alla nässlor och döda träd är bortrensade! Vi hade så fina samtal och stunder när vi arbetade som jag aldrig kommer glömma. Hon är som en andra mamma för mig. ❤

IMG_0237

 Den här underbara krabaten har hjälpt till att muntra upp tillvaron. Så fort han ser mig, hoppar han upp i luften och rusar emot mig. Han vill vara med på allt. Har nog aldrig träffat en kanin som gillar att gosa så mycket som han. Är så enormt fäst vid honom. Trots att han haft sån otur med så mycket, känns det som om ingenting kan rubba på honom. Sommaren har varit en utmaning, då han blivit dålig på flera olika sätt, men allt har blivit bra och vi har kommit mycket nära varandra. Finns inga ord för hur glad jag är att allt har blivit bra. Ser så fram emot allt roligt vi ska ha tillsammans! ❤

IMG_1153

Denna tjej glädjer mig också så mycket. Att allt har fortsatt vara bra. Att vi slipper att fortsätta tvinga i henne mediciner. Blir fortfarande lika glad att se henne äta hö med stor aptit. Blir rörd när hon äntligen börjar visa ett avslappnat kroppsspråk i min närvaro. Att hon börjar komma och hälsa när jag kommer och att hon börjar förknippa mig med roliga saker igen. Hon har till och med kommit och velat bli klappad de sista dagarna. Fina, fina Snövit. ❤

IMG_6254

Att sitta med en höna sovandes i famnen, kan inte göra annat en att skapa starka band.. Något som jag trodde skulle bli stressigt och jobbigt för oss båda, blev himla fina stunder. Tindra verkade bara tycka om allt, som vi gjorde för att få henne frisk. Känns helt fantastiskt att se henne vilja vara med de andra hönorna igen. Hoppas verkligen att det fortsätter så här bra som det hittills gjort för alla hönorna ❤

IMG_2595

Till sist, vet jag knappt hur jag ska tacka min familj.. Vet inte vad Lekfullt Lärande hade varit utan dem. Att deras och min verksamhet tillsammans kan hjälpas åt att ta hand om djuren är en stor frihet för alla. Vi kan åka på semester och vila mellan varven. Nu när det varit extra mycket, har det varit ett enormt stöd. Här på bilden håller vi på och bygger en lång grusväg genom hagen. Vi hoppas att det ska hålla undan lera och slita på klövarna, då det underlaget vi haft i hagen har varit alldeles för mjukt. I bakgrunden kan ni se fårens nya fina regnskydd som Lennart har byggt. Som ni ser har han lutat taket så allt vatten hamnar på samma ställe och rinner ner i tunnan och sedan ut genom en slang, så det ska hållas rent och torrt för fårens fötter. Skulle nästan kunna skriva en bok om allt de gjort för djuren den här sommaren, är såå lyckligt lottad att jag har dem. ❤

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s