SWABAdjur – träff

När vi ändå var inne på sommarminnen i förra inlägget, känner jag att den här dagen inte får glömmas. Har allt att tacka Oskar för att jag fick vara med. Han såg till att vi kunde låna bil och körde mig hela vägen till Carolina och hennes man. Vi hämtade upp Mia på vägen och det var väldigt roligt att få börja lära känna henne. Sedan bar det av långt in i skogen till Carolina. Hon bodde helt idylliskt fint med hennes man och hästar.

IMG_0928

Mitt bästa minne från dagen var när Carolina skulle hämta alla sina hästar i hagen. När hon kom där genom skogen med alla hästarna lösa runt omkring sig. Alla sprang frivilligt in i stallet på ett sätt som jag aldrig sett hästar göra. Blev alldeles varm inombords, det är så här det ska vara tänkte jag. Har sett så mycket i hästvärlden som fått mig att få fullkomligt ont i magen. Men äntligen, äntligen har jag hittat någon som tränar hästar och håller kurser på ett sätt som känns rätt för mig. Carolinas hästar har en alldeles speciell utstrålning, de är så ”med i allt” på något sätt. De följer en verkligen med blicken och njuter av att bli klappade. När jag tidigare har mött hästar, har det känts så inaktiva. Som om de avskärmat sig från omgivningen och stängt av. De har inte reagerat i sitt kroppsspråk när man klappat dem. Har varit nästan omöjlig att se om de tyckt att det varit skönt att bli klappade eller inte. Med Carolinas hästar var det väldigt tydligt, de visade så mycket i sitt kroppsspråk och det var inte svårt att ta miste på hur mycket de tyckte om när hon masserade dem. Är så enormt glad att belöningsbaserad ridning börjar komma in mer och mer i hästvärlden, det behövs verkligen. Här får ni gärna läsa mer om Carolina och hennes arbete på hennes hemsida : 

http://www.carolinafransson.se/index.html eller på http://www.ohr.se/startsida 

IMG_0947 Vi hade i övrigt ett fint möte och det var roligt att träffa alla igen. Det var kul att också få börja lära känna andra Karolina lite mer, som jag tidigare inte träffat så mycket. Många spännande diskussioner och en lärorik dag var det. Blev helt fullproppad med inspiration! Och med mycket god mat också!.. 🙂 En riktig toppendag skulle jag vilja säga. 

IMG_0580

 Något annat roligt var också att Mia lyckades få igång Toddy till att börja leka. Det är väldigt ovanligt att en ny person lyckas med det första mötet. Har nog aldrig hänt förut!

IMG_0941Avslutar med den här bilden på Hedvig och hennes fina son Anton och Eva som hälsar på en av hästarna. Tack bästa, bästa Oskar för att du gjorde det möjligt för mig att vara med och tack alla andra för en super fin dag!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s